sreda, 10. september 2008

moje pesmi moje sanje

Že 17 let si pojem komad, ki sem ga slišal le enkrat v življenjeu - takrat pred 17 leti - in sem si celo zapomnil besedilo s prve....in danes sem se odločil da ga najdem in zopet poslušam...NORO!!!!

besedilo govori zase:

Idoli - Plastika

Ja
Ja nosim plasticno odelo
I plastika je moja hrana
Mozda sam plastican i ja

Ja
Ja sam u svome soliteru
Otvoricu ti svoja vrata
Da budes isto sto i ja

Plastika

torek, 2. september 2008

KONEC POLETNE SEZONE STANDUPA



Čivavo!

Ja poletja je konec s tem pa tudi poletnih stendapov. No, sej snejga še ni zunaj, mogoče bo še tudi kak nastop na prostem, a vendar je poletne sezone in nastopanja pod milim nebom za letos bolj kot ne konec. Natopati zunaj je prav poseben filing, pa to ne velja samo za stendap, ampak za vse vrste izražanja od partijev do gledališča ( seksa verjetno ni potrebno izpostavljati ; )

Super sem se imel na Lentu, kjer sem v atriju Naskovega dvorca užival ne le v svojem nastopu pač pa v prav vseh, ki sem jih gledal. Parkrat nam jo je zagodel dež, vendar je bila celotena izvedba festivala zelo uspešna. O Lentu sem sicerže pisal par objav nazaj.
Zunaj sem nastopal tudi v Brestanici - na letnem bazenu. Krški študenti iz čebelnjaka so me povabili na bazen že drugič. Nastopal sem v okviru festivalčka, ki bi moral biti na vrsti že prej,vendar so ga zaradi dežja prestavili in ga izvedli skupaj s športnim dnem. Imel sem kar težko nalogo. Oder, (na katerem so za menoj nastopili lokalni bendi ter Pero Lovšin) je bil postavljen kar nekaj metrov (20 m) stran od bara, kjer je sedela moja potencialna publika, tako da je bil moj stik s publiko daleč od optimalnega ( med odrom in barom je zevala ogromn praznina, ki pa jo je kasneje napolnila koncertna publika). Športni dan se je zaključil s podelitvijo nagrad zmagovalcem. Podelitev, ki je bila neposredno pred mojim nastopom je vodila neka punca, ki pa je s svojim tihim glaskom komaj uspela priklicati prejemnike nagrad na oder, kaj šele da bi podelitev količkaj zaniminrala. V tem času je večino bara zasedala horda prepotenih športnikov, tako zmagovalcev kot poražencev, ki pa so bili po napornem švicdnevu vsi potrebni ogromne količine piva in jih na prvi pogled ter posluh dogajanje na odru ni prav nič ganilo ( bolo jih je kurac že za podelitev njihovih nagrad). Piko na i pa je dodala še tagedija na Savi, ki se je zgodila le teden dni prej. No glede na vse to je bil moj nastop zelo uspešen. Športniki so se unesli in zmnjšali volume, publika se je po uvodnih minutah nabrala, posedla ter padla not, prepad med odrom in barom ter okoliški hrup pa mi je pomagal rešiti tehnik, ki je privil jakost mikrofona na zadovoljujočo raven.

Žal mi jo je na festivalu PANČ zagodel dež, tako da smo v petek, na prvi dan festivala, vsi nastopili v dvorani na LJ gradu. In to dvakrat. Festival je namreč uspel pritegniti nenormalno veliko število obiskovalce, tako dvorana ni mogla sprejeti vseh naenkrat, tako da smo vsekali v petek dve predstavi. Nastopil sem prvi in po mojem mnenju dobro ogrel publiko. Glede organizacije festivala nimam pripomb, fantje so se potrudili (petka za promocijo), vendar bi sam par stvari naredil drugače.

V četrtek sem zopet nastopil v MBju v Naskovem dvorcu in sicer v okviru ŠPAS festa. Na prireditvi je bilo malo obiskovalcev(na začetku 30, na koncu 70). Moram pa napisat, da je bil to eden mojih najboljših nastopov letos. Vsi nastopajoči (Uroš Seničar (open mic), Andrej Colarič, Jurko Starc in ge) smo bili mnenja, da je bilo nekaj v zraku (kaj, žal ne vem) saj smo vsi nastopili sproščeno, suvereno in iskreno...smeha pa je bilo toliko, da bi ga lahko pakiral v vrečke in prodajal.

No sezona se je zaključila kar naslednji dan na Ptuju, v okviru festivala Ptuj odprto mesto (ne vem, če ni donat sponzor). Tu je bila publika prav zajebana (šolski primer)in svaka čast Jurkotu, ki je bil na vrsti prvi in suvereno oddelal svoj nastop, pred publiko, kakršne si ne želi nobeden, je pa zlata vredna izkušnja, če jo kdaj dobiš. Na kratko: Jurko je bil krščen, Martina je razkrila par Ptujskih "vikend biseksualk", jaz pa zašvical na odru kot le enkrat doslej.

Se vidimo na naslednjem nastopu nekje "noter".